Ota yhteyttä / Ta kontakt / Contact

Tarjouspyyntö, lisätietoa vai palautetta? Kerro miten voimme auttaa sinua. 

Offert, mer information eller feedback? Berätta hur vi kan betjäna dig.

An offer, more information or feedback? Tell us how we can help you.

+358400530866

X-Glass Oy tarjoaa lasialan tuotteita ja palveluita yksityishenkilöille ja yrityksille koko Etelä-Suomen alueella. 

 

X-Glass AB erbjuder glasprodukter och -tjänster för privatpersoner och företag i hela södra delen av Finland. 

 

X-Glass Oy offers various glass products and related services in the southern region of Finland.  

Bilglas

Autolasin vaihto ja korjaus
 

Utbyte av bilglas

Vi byter person-, paket- och lastbilsglas till alla bilmärken och årsmodeller. I flesta fall gällande fram- och bakrutor kan vi boka tid för glasbyte till följande dag*.   

Kom och visa bilen eller ta kontakt

Då du bokar tid samlar vi samtidigt information som krävs för att beställa en ny vindruta. Vi rekommenderar att du hämtar bilen till vår affär tii Mästarvägen 28, 06150 Borgå. Då kan vi på säkraste möjliga sätt få reda på vilken vindruta skall beställas till din bil. 

Ifall du inte hinner eller kan komma och hälsa på, kan du naturligtvis ringa till nummern 0400530866 eller skicka e-post till myynti@xglass.fi. Då du kontaktar oss hoppas vi att du har följande information till hands gällande din bil för att kunna beställa rätt glas**.   

Registernummer
Bilmärke och modell
Årsmodell
Färgen på glaset (t.ex. enfärgad eller tvåfärgad)
Har glaset specialfunktioner? (t.ex. regnsensor, antenn, uppvärmdbar, kamera etc.)
Försäkringsbolag och nummern på skadeanmälan (ifall du har bilglasförsäkring)

Pris & glasförsäkring på bilglas

Priset på glasbyte består av material (glas och tillbehör), installation och moms. Vänligen meddela oss om du har en giltig bilglasförsäkring. Gör skadeanmälning och ge oss ditt försäkringsbolags namn och skadenumret. Då betalar du endast egenrisken då du söker bilen från oss. Resten betalas av försäkringsbolaget.

Att hämta och söka bilen

Du kan hämta bilen till exempel en dag före glasbyte, eller samma morgon. Vi byter glaset snabbt och vi meddelar dig via SMS eller per telefon när bilen kan sökas. Om det behövs kan vi hämta bilen vid en överenskommen tidpunkt. Vår affär är öppen från 07:00 till 18:00 på vardagen och mellan 10:00 och 13:00 på lördagar.

Gratis lånebil  

Behöver du bil samma dag då glaset byts ut? Vi lånar gratis ut en bil till ditt förfogande för den tiden. Vänligen meddela om ditt behov för lånebil då du bokar tid för att garantera att en bil finns till förfogande. 


Reparation av vindrutan

Stenskott.jpg

Vi reparerar vindrutan på din bil på 20-30minuter per stenskott och priset på ett stenskott är 60,00 Euro (inkl. moms). Meddela också då du hämtar bilen ifall du har bilglasförsäkring. I flesta fall är egenrisken på stenskott 0,00 Euro.  

Då vindrutan träffas av en sten eller nabb, finns det flera saker du kan göra för att undvika att stenskottet förvärras. Läs våra tips här


*Vid fall gällande trasig sidofönster kan ändå utbytet ta längre tid.

** Vi kan tyvärr inte ta ansvar ifall informationen som du har gett via telefonen eller per epost inte är korrekt och glaset inte passar på din bil. Detta betyder att glasbytet skjuts framåt.

Suomi
Svenska