Ota yhteyttä / Ta kontakt / Contact

Tarjouspyyntö, lisätietoa vai palautetta? Kerro miten voimme auttaa sinua. 

Offert, mer information eller feedback? Berätta hur vi kan betjäna dig.

An offer, more information or feedback? Tell us how we can help you.

+358400530866

X-Glass Oy tarjoaa lasialan tuotteita ja palveluita yksityishenkilöille ja yrityksille koko Etelä-Suomen alueella. 

 

X-Glass AB erbjuder glasprodukter och -tjänster för privatpersoner och företag i hela södra delen av Finland. 

 

X-Glass Oy offers various glass products and related services in the southern region of Finland.  

Byggnadsglas

Byggnadsglas

Funderar du på att byta ut gamla fönster, glasa terassen eller installera glasräck till trapporna? Här berättar vi närmare om hurdana byggnadsglas och tjänster vi erbjuder. Längst nere på sidan hittar du också enkla råd på hur det lönar sig att gå till väga med ditt projekt. 

Isoleringsglas till fönster och terasser

Isoleringsglas passar på bland annat i fönster och terassglas eftersom de hjälper betydligt at minska värmeförlusten på det egna hemmet och andra byggnader. Förutom att minska på värmeförlusten möjliggör isoleringsglas också mycket annat. Isoleringsglas kan vid behov isolera ljud, inkommande värme eller ljusstyrka. Glaset kan dessutom vara självrengörande, härdat och/eller laminerat.  

Terassglas_X-Glass.jpg
Dff.jpg

Skjutdörrar och glastak till terassen 

Glastak och terassglas, t.ex. fönster och skjutdörrar, kan installeras både på nya och äldre byggnader. Terassglas maximerar det inkommande naturliga ljuset. Skjutdörrar är dessutom lätta att både använda och underhålla och kan enkelt flyttas på vid behov. Terassäsongen förlängs betydligt då utrymmet skyddas av vind och vatten. Isoleringsglas kan också utnyttjas i terassglas och -tak och då hålls utrymmet varmt året om. Terassglas och -tak är på grund av detta ett enkelt sätt öka på varmutrymme till exempel i egna hemmet. 

Glasräck 

Glasräck passar till både hem, kontoret och till offentliga utrymmen och kan installeras på olika sett beroende på dina önskemål. Själva glaset är alltid säkerhetsglas, det vill säga det är alltid härdat och/eller laminerat. Glaset kan stödas från alla kanter, två kanter (lodräta eller vågräta kanter) eller från en kanten. Räcken och komponentterna som används vid fastsätningen är gjorda av aluminium, stål eller trä.         

Bearbetat glas

Bearbetat glas är glas med ett visst speciellt egenskap. Det finns olika typer av bearbetade glas och med olika syften. Vi leverar och installerar bland annat följande bearbetade glas enligt måtten. Notera att bearbetat glas måste i flesta fall beställas på förhand eftersom det inte finns färdigt på lager.

Härdat glas
Inbrottsskyddat glas
Laminerat glas
Ljudisolerat glas
Brandskyddande glas
Självrengörande glas
Skottsäkert glas
Spegel


Hur det lönar sig att framskrida med projektet

De viktigaste aspeketerna för en lyckad projekt är priset, slutresultatet och din upplevelse av tjänsten. Priset beror förutom på glasens storlek, också på deras mängd, bearbetning och kostnader gällande leverans och installation. För att slutresultatet och upplevelsen skall motsvara dina förväntaningar är det viktigt att vi är båda lika informerade om projektet och dess krav. Vi rekommenderar därför att du ber oss om en offert via e-post (myynti@xglass.fi), per telefon (0400530866) eller genom att besöka oss i vår butik på Mästarvägen 28

Beskriv kort ditt projekt till oss:

1. Objektet (Är det frågan om ett egnahemshus, sommarstuga, bastufönster, terassglas etc.)
2. Mängden av glas och deras mått (t.ex. två stycken fönsterglas och deras mått mellan listerna)
3. Möjliga önskemål (t.ex. självrengörande glas, ljudisolering, förnyelse av lister etc.)
4. Leverans och/eller installation.

Ifall du inte har en klar åsikt på vissa detaljer hjälper vi dig gärna att hitta en lämplig lösning. Bilder och möjliga ritningar av objektet/utrymmet hjälper oss att få en helhetsbild av projektet. På basen av informationen ger vi dig en offert på projektet oh vi kan också vid behov ge förslag på möjliga lösningar.  

Om du tvekar att själv ta mätningar på prjektet, kan du alltid be oss att komma på plats för att vara på säkra sidan. Mätningar, som är tagna av oss på din befodran men som inte framskrider till en beställning, faktureras på basen av förbrukad arbetstid och resor. 

Suomi
Svenska