Talvi tulee

Kiveniskemä tuulilasissa?

Syksy on sitä aikaa, kun talvirenkaat on vaihdettu auton alle ja teitä hiekoitetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että teillä renkaista lentää paljon kiviä ja nastoja, jotka usein napsahtavat tuulilasiin. Vaikka turvaväleihin kiinnittäisikin huomiota, tapahtuu silti vahinkoja. Pienikin iskemä saattaa johtaa tuulilasin halkeamaan. Me annamme neljä vinkkiä siihen mitä kannattaa tehdä, kun tuulilasiin osuu kiveniskemä:

1. Vältä kosteutta / likaa

Tiedämme, että tämä voi olla vaikeaa (tai suoraan sanottuna mahdotonta). Kuitenkin on hyvä minimoida lian ja kosteuden pääsy osumakohtaan. Kosteus hidastaa tuulilasin korjausta, kun siitä ensiksi joudutaan poistamaan ylimääräinen kosteus. Kaikkea kosteutta ei kuitenkaan saada pois ja se vaikuttaa myös lopputulokseen tekemällä jäljestä näkyvämmän.  
Vinkki: Säilytä autoa katoksen alla, autotallissa tai missä tahansa kuivassa paikassa.

2. Vältä suuria lämpötilavaihteluja

Kun lasi lämpenee, se myös laajenee. Sama pätee toisin päin; mitä kylmempi on ulkona, sitä enemmän lasi kutistuu. Kylminä vuodenaikoina on tapana laittaa lämmitys täysille. Tämä aiheuttaa tuulilasissa ylimääräistä jännitystä jonka seurauksena kiveniskemä saattaa alkaa leviämään hyvinkin nopeasti.
Vinkki: Käytä auton lämmitystä maltilla ja ohjaa ilma mieluummin vaikka jalkoihin kuin suoraan tuulilasiin.   

3. Älä suojaa osumakohtaa paketointiteipillä (tai muullakaan yleisteipillä)

Tavalliset teipit (mukaanlukien ilmastointiteippi) eivät sovellu kiveniskemän suojaksi. Huonon pidon lisäksi tavalliset teipit kostuvat ja niiden liimapinta liukenee. Liuennut liimapinta  vaikeuttaa korjausta ja huonontaa lopputulosta.  
Vinkki: Suojaa kiveniskemä mahdollisimman nopeasti sille suunnitellulla suojateipillä. Meiltä X-Glassista saat hakea suojateipin ilmaiseksi.      

4. Älä viivyttele, vaan vie auto mahdollisimman pian arvioitavaksi ja/tai korjattavaksi.  

Mitä pidempään asiaa lykkää, sitä suurempi on riski, että iskemä saattaa lähteä halkeamaan. Rikki oleva tuulilasi voi huonontaa näkyvyyttä merkittävästi luoden näin turvallisuusriskin. Tämän lisäksi saatetaan vaurioitunut tuulilasi myös hylätä katsastuksessa.   

Bonusvinkki: Harkitse autolasivakuutusta

Jos sinulla on uusi tai hyväkuntoinen tuulilasi  suosittelemme harkitsemaan autolasivakuutusta. Autolasivakuutus kattaa kaikki etu-,sivu- ja takalasit ja sen hinta on esimerkiksi henkilöautoille noin plus miinus 100,00 Euroa vuodessa riippuen vakuutusyhtiöstä. Yhden kiveniskemän korjaus maksaa esimerkiksi meillä 60 Euroa, mutta voimassa olevalla vakuutuksella sen omavastuu on 0 Euroa. Saat myös lasinvaihdon maksamalla vain omavastuuosuuden.    

Edellinen
Edellinen

Taidelasinäyttely Ilolassa