Ota yhteyttä / Ta kontakt / Contact

Tarjouspyyntö, lisätietoa vai palautetta? Kerro miten voimme auttaa sinua. 

Offert, mer information eller feedback? Berätta hur vi kan betjäna dig.

An offer, more information or feedback? Tell us how we can help you.

+358400530866

X-Glass Oy tarjoaa lasialan tuotteita ja palveluita yksityishenkilöille ja yrityksille koko Etelä-Suomen alueella. 

 

X-Glass AB erbjuder glasprodukter och -tjänster för privatpersoner och företag i hela södra delen av Finland. 

 

X-Glass Oy offers various glass products and related services in the southern region of Finland.  

Lasivinkit

Käytännön vinkkejä eri laseista ja lasirakenteista ja kuinka niitä tulee käsitellä ja huoltaa. 

Taidelasinäyttely Ilolassa

Otto Elonen X

Liisa Heimolla, X-Glassin toisella perustajalla, on pitkä kokemus taidelaseista. Nyt hänen ensimmäinen taidenäyttely on nähtävillä Ilolassa, taidelagalleria Gallerianin tiloissa.

Näyttelyn nimi on Sirpaleista luotuja tarinoita. Osa lasitöistä ovatkin Liisalle hyvin henkilökohtaisia. Ne kertovat omasta elämästä ja unelmista. Jotkut ovat puolestaan hetkellisistä inspiraation lähteistä syntyneitä teoksia. Vaikka näyttely on pieni pyrkii se silti olemaan monipuolinen ja tarjoamaan jokaiselle kävijälle jotain. Näytillä on niin värikkäitä lasitöitä kuin kirkkaasta lasista tehtyjä teoksia, aina abstraktista lyijylasityöstä konkreettiseen lasiesineeseen. Tarkoitus on ollut tehdä näyttävä ja samalla helposti lähestyttävä näyttely.

Liisan tavoite on ollut käyttää useita eri lasitekniikoita näyttääkseen mitä kaikkea lasista voi saada aikaan. Näyttelyssä onkin esitteillä muun muassa tiffany-tekniikalla ja lyijylasitekniikalla luotuja töitä, mutta myös lasinsulatusta.

liisa_heimo_taidelasi.jpg
”Näyttely on kunnianosoitus lasin tekijöille. Taidelasi on itsessään taidetta ja joskus tuntuu pahalta pilkkoa sitä paloiksi. Pyrinkin sen takia parhaani mukaan tuomaan lasin parhaat ominaisuudet esiin omissa töissäni."

Lasitöissä on tarkoituksella käytetty useita eri lasityyppejä kuten koneantiikkilasia, aitoa antiikkilasia ja opaalilasia. Materiaalien erot näkee selvästi ja samalla voi huomata lasin monimuotoisuuden.

Mitä missä ja milloin:
Liisa Heimon taidelasinäyttely – Sirpaleista Luotuja Tarinoita
Gallerian, Vadetintie 4, Ilola
Avoinna: to-pe 16:00-18:00 ja la-su 12:00-16:00
Sisäänpääsy: Ilmainen

Suomi
Svenska