Ota yhteyttä / Ta kontakt / Contact

Tarjouspyyntö, lisätietoa vai palautetta? Kerro miten voimme auttaa sinua. 

Offert, mer information eller feedback? Berätta hur vi kan betjäna dig.

An offer, more information or feedback? Tell us how we can help you.

+358400530866

X-Glass Oy tarjoaa lasialan tuotteita ja palveluita yksityishenkilöille ja yrityksille koko Etelä-Suomen alueella. 

 

X-Glass AB erbjuder glasprodukter och -tjänster för privatpersoner och företag i hela södra delen av Finland. 

 

X-Glass Oy offers various glass products and related services in the southern region of Finland.  

Lasivinkit

Käytännön vinkkejä eri laseista ja lasirakenteista ja kuinka niitä tulee käsitellä ja huoltaa. 

Pink Space - Helsinki Design Week

Otto Elonen X

X-Glass_pinkspace

Helsinki Design Week polkaisee käyntiin ja yksi mielenkiintoinen tärppi on mennä katsomaan tilaa nimeltä Pink Space.   

Pink Space on Fanni Suvila & Taika Mannilan suunnittelema unenomainen huone. Taikalle, joka on DJ ja taiteilija, vaaleanpunainesesta väristä ja sen monimuotoisuudesta on tullut Taikan erikoisuus. Huonekalusuunnittelijana ja sisustusarkkitehtina Fanni on puolestaan tutkinut vaaleanpunaisen värin vaikutuksia spatiaaliseen kontekstiin. Toisin sanoen; millä tavoin vaaleanpunaisella värillä korostettu ympäristö vaikuttaa ihmisten tunteisiin ja viihtymiseen. X-Glass on sponsoroinut tilassa olevat peilit, joita löytyy seiniltä ja pöydiltä. 

Pink Space tekee elämästäsi paremman. Pink Space antaa sinulle enemmän elämää. Pink Space on intiimi vaalea ihmemaa, jossa voit tuntea olosi turvalliseksi ja hämmästellä maailmaa. Pink space on selfie taivas.

X-Glass_PinkSpace

Tila sijtaitsee koko HDW:in ajan (6.9-16.9) Iso Roobertinkadulla ravintolassa nimeltä Jackie. Suosittelemme menemään paikan päälle nauttimaan hyvästä ruuasta ja tilasta, joka saa sinut hetkeksi unohtamaan arjen kiireet ja lumoutumaan vaaleanpunaiseen väriin. Olemme innoissamme, kun samme olla mukana tapahtumassa ja toivomme, että pidät kokemuksesta.  

Photo credit:
Andre Pozusis
Social:
Instagram

Taidelasinäyttely Ilolassa

Otto Elonen X

Liisa Heimolla, X-Glassin toisella perustajalla, on pitkä kokemus taidelaseista. Nyt hänen ensimmäinen taidenäyttely on nähtävillä Ilolassa, taidelagalleria Gallerianin tiloissa.

Näyttelyn nimi on Sirpaleista luotuja tarinoita. Osa lasitöistä ovatkin Liisalle hyvin henkilökohtaisia. Ne kertovat omasta elämästä ja unelmista. Jotkut ovat puolestaan hetkellisistä inspiraation lähteistä syntyneitä teoksia. Vaikka näyttely on pieni pyrkii se silti olemaan monipuolinen ja tarjoamaan jokaiselle kävijälle jotain. Näytillä on niin värikkäitä lasitöitä kuin kirkkaasta lasista tehtyjä teoksia, aina abstraktista lyijylasityöstä konkreettiseen lasiesineeseen. Tarkoitus on ollut tehdä näyttävä ja samalla helposti lähestyttävä näyttely.

Liisan tavoite on ollut käyttää useita eri lasitekniikoita näyttääkseen mitä kaikkea lasista voi saada aikaan. Näyttelyssä onkin esitteillä muun muassa tiffany-tekniikalla ja lyijylasitekniikalla luotuja töitä, mutta myös lasinsulatusta.

liisa_heimo_taidelasi.jpg
”Näyttely on kunnianosoitus lasin tekijöille. Taidelasi on itsessään taidetta ja joskus tuntuu pahalta pilkkoa sitä paloiksi. Pyrinkin sen takia parhaani mukaan tuomaan lasin parhaat ominaisuudet esiin omissa töissäni."

Lasitöissä on tarkoituksella käytetty useita eri lasityyppejä kuten koneantiikkilasia, aitoa antiikkilasia ja opaalilasia. Materiaalien erot näkee selvästi ja samalla voi huomata lasin monimuotoisuuden.

Mitä missä ja milloin:
Liisa Heimon taidelasinäyttely – Sirpaleista Luotuja Tarinoita
Gallerian, Vadetintie 4, Ilola
Avoinna: to-pe 16:00-18:00 ja la-su 12:00-16:00
Sisäänpääsy: Ilmainen

Talvi tulee

Otto Elonen X

Syksy on sitä aikaa, kun talvirenkaat on vaihdettu auton alle ja teitä hiekoitetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että teillä renkaista lentää paljon kiviä ja nastoja, jotka usein napsahtavat tuulilasiin. Vaikka turvaväleihin kiinnittäisikin huomiota, tapahtuu silti vahinkoja. Pienikin iskemä saattaa johtaa tuulilasin halkeamaan. Me annamme neljä vinkkiä siihen mitä kannattaa tehdä, kun tuulilasiin osuu kiveniskemä:

Read More
Suomi
Svenska